Problemen met polo 1.2 tsi

Hey allemaal,

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen of tips hebben met het volgende:
Paar maanden terug stokte mijn polo 1.2 tsi 90pk 2012 af en toe wanneer ik een constante snelheid reed, ben hier toen mee naar vw dealer geweest en de sensor van de brandstofdrukregelaar was kapot em vervangen. Toen een aantal maandjes probleemloos gereden tot 4 weken geleden hetzelfde stokken bij constante snelheid weer begon maar deze keer erger. Niet meer normaal mee te rijden moest continu gas geven en loslaten want op een snelheid rijden was niet te doen. Meerdere keren bij zelfde vw dealer geweest en konden in eerste instantie niks vinden, ook geen storing. Daarna weer teruggegaan en de bobine was kapot, deze laten vervangen maar het probleem bleef bestaan. Vorige week weer teruggebracht en hebben ze niks kunnen vinden. Ik moest maar 2x een volle tank 98 tanken en dan kijken of het probleem bleef bestaan want ze dachten dat het systeem vervuild was. Nou ik dacht probeer dit dan maar voor er vanalles blind vervangen gaat worden en ik god weet hoeveel kwijt ben. Echter nu net begint de auto te stotteren met stationair lopen en heeft dit nog nooit gedaan. Zie onderstaand filmpje. Volgens de dealer kon ik er veilig mee rijden :')
Iemand die dit probleem herkent of er ideeën over heeft? Ik wordt er namelijk wel een beetje moedeloos van.


Alvast bedankt allemaal!
 
Probeer je brandstof filter voor de brandstoftank eens te vervangen. “ zit onder de auto”
Misschien is deze niet helemaal fris meer, en krijgt je auto op sommige momenten te weinig benzine aangevoerd.
Wil niet zeggen dat dit de oplossing is.
Maar dit is vrij goedkoop , en het proberen waard.
 

Bijlagen

  • D68D32A0-537D-4020-AC27-741E6FD2228B.png
    D68D32A0-537D-4020-AC27-741E6FD2228B.png
    247.4 KB · Weergaven: 12
Volkswagen  Golf GTI ED35  2.0TSI 
  • Leuk
Waarderingen: HoMi, Laszlo en VM407
Ik had iets vergelijkbaars met mijn 6n2 paar jaar terug. Hij schommelde licht in de toeren en het motormanagement lampje branden ook. Brandstoffilter vervangen en toen was het issue ook verholpen. Alleen maakte hij niet zo zeer dat geluid als wat jij hebt.
 
Volkswagen  Polo AW  1.0 TSI 
Filmpje doorgestuurd naar vw dealer vandaag, kon auto meteen brengen. Zeiden dat de chef monteur dit geluid nog nooit gehoord had en ik me moest voorbereiden op het ergste.... nou echt top :')
 
Vriend van mij had hetzelfde probleem met zijn 1.2 TSI, die heeft zijn bougiekabels vervangen en het probleem was weg. Ik wil niet zeggen dat dit de oorzaak kan zijn. Maar misschien een optie?
 
Volkswagen  Polo  1.4 TSI BlueGT 150pk 
@ j ververs controleer ook eens de motor kabel boom eens met name bij de start motor
de motor kabel boom kan soms doorgescheurd zijn
de bedrading lichtdan kortstondig aan massa maar net niet lang genoeg voor een storing opslag
check vooral het punt waar de motor kabel boom langs de start motor loopt (beste te zien op een brug )
gr donna
 
De bougie kabels zoals eerder genoemd gebeurt vaker.
Door de warmte van de motor kunnen ze scheuren. Ze lopen namelijk van achter de motor over het kleppen deksel naar voren.
Vanaf ongeveer 2013 zit hier een modificatie op met extra ribbelslang.
 
Volkswagen  Polo 6R 2013  1.2 TSI 90 PK 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!