wat heb jij gedaan aan en voor je polo vandaag

Bakkie er onderuit om nieuwe koppelingsplaat, drukgroep, druklager en koppelingshefboom te monteren. Ach en als je dan toch bezig bent, gelijk de versnellingsbakolie verversen.

Hij ging de laatste wat moeilijk in de versnellingen, en hij greep wat laat aan. Allereest geprobeerd te ontluchten, echter niet het gewenste resultaat. Had trouwens al langer klappen met overschakelen, maar dat is nu als sneeuw voor de zon verdwenen!
Tangentiaalveren waren denk ik slap. Dat waren die klappen met overschakelen.
Koppelingsplaat was nog ruim 50% na 125.000km.
En de drukvingers waren beetje verkleurd. Gok dat ze een keer te warm zijn geworden en vervormd tijdens filerijden.

Files, dat heb je nou eenmaal in Nederland. Zou het minder worden als we allemaal 100 gaan rijden? :rolleyes:
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TSI 105pk 
  • Haha
Waarderingen: Pigeon
Gisteravond bij iemand in Groningen aanpassingen laten doen via VCDS:

H4 naar H7
Start/stop systeem uitgeschakeld
Bochtverlichting aangezet
Alarmpiepjes aangezet (bij vergrendelen en ontgrendelen van de auto)
Automatische deurvergrendeling boven 15km/h
Selectieve deurvergrendeling uitgeschakeld

Needle sweep en DRL achterlicht was helaas niet mogelijk :(.

Nu krijg ik van hem het aanbod om een kabel over te nemen die hij nog over heeft, ik twijfel alleen of ik dat moet doen of niet :).
 
Volkswagen  Polo 6R  1.2 TDI Ex-Bluemotion 
Ik ben van mening dat iemand die nu VCDS heeft niet zomaar een kabel over heeft, er zit verschil in kabels. Het eerste wat bij mij opkomt is dat de kabel die hij over heeft een China kabel is en die zijn onbetrouwbaar. Daar is hij later ook achter gekomen en daarom heeft hij die over. Waarbij ik wil benadrukken dat dit een aanname van mij is, ik kan er dus ook naast zitten. Waarom wil hij juist van die kabel af en verkoopt hij jou niet de kabel waarmee hij de aanpassingen heeft verricht? Zijn beide kabels precies het zelfde?
 
Laatst bewerkt:
Seat  Arona 2020  1.0 TSI 115PK DSG 
Nu krijg ik van hem het aanbod om een kabel over te nemen die hij nog over heeft, ik twijfel alleen of ik dat moet doen of niet :).

Als het een originele kabel is voor de goede prijs, en je wil je hier in gaan verdiepen, doen! Maar neem absoluut geen immitatiekabel, die dingen spoken. Je denkt een kleine aanpassing te doen en met een beetje pech help je de electronica van je auto om zeep.
 
  • Leuk
Waarderingen: Sal
Gebruik al ruim 4 jaar een kabel van Ali, incl. bijgeleverde software. Nooit problemen gehad en heb bijna elk menu al wel een keer open gehad om wat aan te passen. Natuurlijk zit er een risico aan, maar zolang je altijd back-ups maakt kun je dit risico een heel stuk inperken.
 
VW  Polo 6R  1.6TDI 143PK / 321Nm @ JD Engineering 
Ik denk niet dat het een originele kabel is. Gelukkig is er niets fout gegaan.

Wat voor kabel kan ik dan beter aanschaffen?

Als het gewoon voor de leuk is, dus uitlezen en misschien een paar kleine aanpassingen, zou ik voor dongel van OBDEleven kiezen. Laat ik er net één te koop hebben staan :rolleyes::mrgreen:
 
een ali kabel is prima voor dingen aan en uit te zetten!
ga je dieper dan is een echte beter
ik heb ook een ali kabel.
gebruik m alleen om me auto uit te lezen.
en zelf alle opties aan en uit kan zetten.
voor de meeste is een ali kabel voldoende
en kosten ook maar 25e
 
Volkwagen  E golf 2018  136 pk 
Gebruik al ruim 4 jaar een kabel van Ali, incl. bijgeleverde software. Nooit problemen gehad en heb bijna elk menu al wel een keer open gehad om wat aan te passen. Natuurlijk zit er een risico aan, maar zolang je altijd back-ups maakt kun je dit risico een heel stuk inperken.

Totdat je een keer een simpele aanpassing doet en de kabel vertaalt je handeling niet goed naar de betreffende module. Ik heb er genoeg geholpen om dat soort dingen te corrigeren, daar word je niet blij van kan ik je melden.
 
  • Leuk
Waarderingen: Sal
Vandaag de Polo laten coderen.

Comfort openen dakraam
Gas response
Piep bij openen en sluiten
Blauwe tellers AID
Coming home automatisch
DRL op achterlichten en kentekenverlichting
Piep voor sleutel vergeten uit laten zetten
Bochtverlichting uit

Ook heb ik hem vandaag laten wassen, de Polo moet er natuurlijk wel vers uit zien voor de meeting van morgen! Laten wassen?? Toch geen wasstraat hè? Nee natuurlijk niet! Heerlijk met het handje laten wassen door een bedrijf. ;)
 
instagram: @rline_polo_ || Volkswagen  Polo AW  1.0 TSI 115pk DSG-7 
  • Leuk
Waarderingen: ThomH
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!