Tikkend geluid achter toerenteller

Hallo allemaal, ik heb een probleem. Ik hoor een tikkend geluid en een soort zoem tussendoor (zie video) bij hogere toeren en alleen bij koude motor. Heb het idee dat het aan de toerenteller ligt want ook in zijn vrij met gas geven hoor je het getik en gezoem. Ik kan alleen niet plaatsen waarom dit probleem zich alleen voordoet met koude motor. Heb hier op deze site een artikel uit 2017 gezien met een zelfde geluid maar hier stond helaas geen concrete oplossing bij. Begint nu wel steeds erger te worden dus ik hoop dat iemand weet wat dit kan zijn. Alvast bedankt voor het meedenken!
 
Volkswagen  Polo  1.2 TDI 
Ter aanvulling: soms hoor ik het zoem/tik ook wanneer ik mijn stuur helemaal naar links of rechts draai. Ook had ik een tijdje geleden bij het opstarten ineens even geen stuurbekrachtiging. Is er misschien een relais die verbonden zit aan de stuurbekrachtiging o.i.d.?
 
Volkswagen  Polo  1.2 TDI 
Ik zou bijvoorbeeld @iichel Of @Andries Polo6R laten kijken. Afhankelijk van je woongebied natuurlijk.
Ik woon in de buurt van Apeldoorn. Is het misschien mogelijk dat een van jullie hier eens naar kijkt? @Andries Polo6R @iichel Zouden jullie mij een privé bericht willen sturen? Alvast bedankt!

Ter aanvulling: ik heb het paneel losgehaald zodat ik bij de relais kon. Ik heb onderstaand relais op de foto vervangen omdat daar het zoemende geluid uit kwam (het getik voelde ik niet) en daarna was het probleem nog steeds niet verholpen…
 

Bijlagen

  • d60f11f8-e476-4026-b247-95d4a308b3bb.jpeg
    d60f11f8-e476-4026-b247-95d4a308b3bb.jpeg
    145.1 KB · Weergaven: 12
Volkswagen  Polo  1.2 TDI 
doet het tikken zich alleen voor tijdens het rijden of ook als je stil staat?
Ook als de auto stil staat in zijn vrij, let wel: alleen wanneer ik gas geef. Lijkt vanaf een bepaald toerental o.i.d. Als ik hem na een tijdje rijden even kort uit en direct weer aan zet, is het getik en gezoem weer weg. Dit komt dan pas weer terug nadat de auto een poos uit heeft gestaan.
 
Volkswagen  Polo  1.2 TDI 
  AdBlock gedetecteerd
Wij snappen dat advertenties op de website niet leuk zijn, echter het draaiend houden van de website is helaas niet gratis. Wij hebben jaarlijks kosten aan de software licenties en het draaiend houden van de server. Wij zouden het erg op prijs stellen als je de ad-blocker wilt uitschakelen voor onze community zodat het voor iedereen gratis toegankelijk blijft. Voor nog geen 50 cent per maand kun je ook je account upgraden als je geen reclame wilt zien!